میرزا غلامرضا اصفهانی بهعنوان یکی از نوابغ خوشنویسی ایران سالها محبوب پادشاههای قاجار بود. او باعث شد آوازهی هنر ایرانی در خارج از مرزهای ایران بپیچد. دهم دیماه سالروز درگذشت اوست.
یکی از اموری که امروزه ساکنین کلان شهرها با آن مواجه هستند، بحث طرح ترافیک و محدوده ی آن است؛ اما جالب است اگر بدانید که نخستین طرح ترافیک در تاریخ ایران در دوره قاجار و حکومت ناصرالدین شاه اجرایی شده است!
کاروانسرای معینالتجار کنار پل سفید و در بافت قدیمی اهواز قرار گرفته است. داستان ساختن این کاروانسرا به سال 1306 ه ـ ق. بازمیگردد؛ زمانی که ناصرالدینشاه قاجار به دنبال ساختن کانال سوئز در 1286ه ـ ق/ 1869م. و به منظور پیشرفت کار بازرگانی، کشتیرانی بیگانگان را در کارون جنوبی ـ که از اهواز تا به دریا راه داشت ـ آزاد ساخت.
رضاخان پهلوی به محض آن که در سوم آبان 1302 به مقام نخستوزیری رسید، احمد شاه را ناچار کرد مجدداً رهسپار اروپا شود.(1) برادر احمدشاه به عنوان نایبالسلطنه در تهران ماند و رضاخان او را نیز وادار کرد در امور دولت دخالت نکند. در چنین شرایطی قاجارها هیچگونه قدرتی در اختیار نداشتند و تمام قدرت حکومت در دست رضاخان بود.
عزاداری در محرم یکی از آئین های مورد توجه شاهان قاجار بویژه ناصرالدین شاه به شمار می رفت و آنها از این فرصت برای نشان دادن پایبندی خود به شرع و ارادتشان به اهل بیت(ع) استفاده می کردند.
ملک جهان خانم ملقب به نواب علیه و مهدِ عُلیا (۱۲۲۰ - ۶ ربیعالثانی ۱۲۹۰، تهران) همسر محمد شاه و مادر ناصرالدین شاه قاجار بود.ملک جهان خانم دختر امیر محمد قاسم خان قاجار قوانلو (ملقب به ظهیرالدوله) و بیگم جان خانم (دختر دوم فتحعلیشاه قاجار) بود. در ۱۶ سالگی او را به عقد پسرداییاش محمدمیرزا که آن زمان ولیعهد بود درآوردند.